Welkom op de website van de W.G.B.
Ook de Waarschootse Gemeentebelangen hebben de weg gevonden naar de informatiesnelweg. Op deze weblog vind je artikels over hetgeen er reilt en zeilt in Waarschoot. Zelf kunt u ook reageren op de artikels.


Jan
19
    
Jeugdlokalen: een realisatie waar we als wgb enorm fier op zijn! met dank aan onze jeugdschepen ellen Coppens!
Gepost door Koenraad Geerard op 19-01-2012

In 2011 werden de jeugdlokalen afgewerkt, in 2012 wordt werk gemaakt van de omgeving nl. de toegangsweg, parking, grachten- stelsel en vooral het speelterrein!
Via Europese subsidies heeft de gemeente een beroep kunnen doen op een landschapsarchitect die aangesteld is door de regionale jeugddienst. Deze man heeft gratis een schitterend plan ontworpen voor de speelterreinen in samenspraak met de verschillende jeugdverenigingen!
Het wordt een uniek natuurlijk speelplein!
De WGB heeft ervoor moeten vechten om de collega’s ervan te overtuigen dit plan goed te keuren en om ervoor te zorgen dat het fietspad langs de spoorweg deze terreinen niet zal kruisen en … dat is gelukt!
Het wordt een fantastisch speelterrein met voldoende grasveld maar ook meer avontuurlijke zaken zoals een uitkijktoren, beach- volleybalterrein, heuvels en plassen, een amfitheater, ja, zelfs een moestuin! Deze verschillende ruimtes worden door natuurlijke elementen, bomen en struiken, gescheiden van elkaar. Met dank aan de ontwerper en aan regionaal landschap Meetjesland voor het sponsoren van 5000 euro plantgoed!
Het volledige gebied wordt omzoomd met een grachtenstelsel dat een extra buffer van 300 m3 geeft. Deze buffer is belangrijk voor de waterproblemen in het gebied Oostmoer, Akkerstraat, Bellebargie.
De aannemer voor deze omgevingswerken wordt in januari aangesteld. Hopelijk kan hij zo vlug mogelijk van start gaan zodat de grote reliëfwerken en het inzaaien in het voorjaar kunnen uitgevoerd worden.

Ellen Coppens

Reacties:
1 Reactie Gepost door "Jeugdlokalen: een realisatie waar we als wgb enorm fier op zijn! met dank aan onze jeugdschepen ellen Coppens!"
Van Hecke Luc op februari 21st, 2013, 07:42 #

Kijk Ellen kwam ik tegen vorige week in de spar en ze zei ik heb gene FB , ja dat had ik wel gedacht en die flikken die bij mijn ouders zijn geweest merci he , ja waarom zou ik die verwijten iemand die altijd zal spreken en vriendelijk is en verdomme maar al te goe wist waar ik mee bezig was en als ik een vals profiel van iemand zie die verwijt ik altijd en fier moogt ge er zeker op zijn diene website van mandatarissen die nooit werden volbracht is wel ne full-time job geweest voor haar en ik denk dat die dwaze kallen die haar kopieerden beter eerst hadden gekeken naar haar IQ en da ligt dan 3 keer hoger dan de gemiddelde belg . Bedankt Ellen !!!!!!!


Plaats een reactie
Naam: 
Email: 
URL: 
Reactie: